magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

                               

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Júliusi programajánló: Szünidei Állatmustrák minden vasárnap
2019.07.01.
Július hónapban folytatódnak a „Szünidei Állatmustrák” című program látványetetéssel színesített fajbemutatói. Minden vasárnap 11:00 órától kezdődnek a félórás programok az alábbiak szerint: Részletek »
Parlagi sasfiókákat gyűrűztünk a Dévaványai-Ecsegi pusztákon
2019.06.28.
Tizenkét parlagi sasfióka lábára került jelölőgyűrű a közelmúltban a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén. Részletek »
Virágzik a gyapjas gyűszűvirág a Szalontai-legelőn
2019.06.27.
A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén, a Zsadány melletti Szalontai-legelőn idén is virágba borultak a gyapjas gyűszűvirágok. Részletek »
Elkezdődött a kaszálás- fontos a körültekintés
2019.06.26.
A Körös-Maros Nemzeti Parkban- a természetvédelmi szempontoknak megfelelően- június 15-e után kezdődött a kaszálás, ahogy hazánk más védett területein, illetve a Magas Természeti Értékű Területek célprogramjaiban részt vevő gyepeken és szántókon is.  »
Még mindig dürögnek a túzokok
2019.06.25.
A Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén még ezekben a napokban is megfigyelhetünk dürgő túzokkakasokat.  »
Sokfelé legelnek a gulyák és a nyájak
2019.06.24.
A Körös-Maros Nemzeti Park területeinek kezelését a pusztai és a hullámtéri környezetben egyaránt régi magyar háziállatokkal történő legeltetésre alapozottan végzi az Igazgatóság. Részletek »
Két dámszarvasborjú született a Körösvölgyi Állatparkban
2019.06.21.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjában a napokban két dámszarvastehén is életet adott egy-egy utódnak. A pöttyös jövevények egy hét elteltével már lábra is álltak, követni kezdték édesanyjukat.  »
Önkéntesek segítettek a szalakótaodúk ellenőrzésében
2019.06.20.
Önkéntes fiatalok segítségével ellenőriztük a szalakótaodúkat a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén. A legtöbb odúban már tojásokat is találtunk, s jó néhány gyűrűzött madárra bukkantunk.  »
Idén a negyedik (!) költését kezdte meg egy túzoktojó a Körös-Maros Nemzeti Parkban
2019.06.19.
A Körös-Maros Nemzeti Parkban élő túzokok közül négy példányra kerültek fel műholdas jeladók, hogy faj élettevékenységét, mozgását még alaposabban megismerhessük. Az idei költési szezonban olyan adatokat nyertünk az egyik jeladós túzoktojóról, amire korábban nem volt példa. Már önmagában az is meglepetést okozott a Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén élő túzoktojótól, hogy két sikertelen költés után harmadszorra is tojást rakott, ám ezt a fészekaljat sem tudta kikölteni. A műholdas jeladó adatai azonban arról tanúskodnak, hogy jelenleg újra, idén immáron negyedik alkalommal kotlik a kitartó túzoktojó.  »
Állati verses paletta-Tar István tárlata a Látogatóközpontban
2019.06.17.
Június 15-én „Állati verses paletta” címmel Tar István festményeiből nyílik kiállítás a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban. A makói amatőr művész képeit, amiket ezúttal költeményeivel is kiegészített, második alkalommal lehet megtekinteni Szarvason.  »
Színes gyűrűt kaptak a kenderesszigeti kanalasgémek
2019.06.17.
Nyolc pár kanalasgém rakott fészket idén a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén fekvő Kenderesszigeti-halastavakon. Fiókáik közül ötöt színes jelölőgyűrűvel láttunk el.  »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
Turisztikai programajánló 2019
 
Csodás Magyarország
Körösvölgyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kölcsönözhető kiállítások
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design