magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Lopocsi Fanni Bianka a Körös-Maros Nemzeti Park idei Ifjú Kócsagőre
2019.09.03.
Idén már hetedik alkalommal került meghirdetésre az Y-Triász (melynek tagjai a 30Y zenekar, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság) által 2013-ban életre hívott „Ifjú Kócsagőr” program. A programban az Agrárminisztérium és a tíz nemzeti park igazgatóság mellett a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság működik együtt.  »
Varázslatos estével búcsúztatta a nyarat az Állatpark
2019.09.02.
"Elvarázsolt ligeti alkony" című programjával várta vendégeit a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark az Állatkertek éjszakája apropóján.  »
Szeptemberi programajánló – túrázzunk, biciklizzünk és fotózzunk együtt a természetben!
2019.09.02.
Szeptember 1-től november 3-ig „Az én állatparki cimborám” címmel új időszaki kiállítást tekinthetnek meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpontjában. A tárlat anyagát a látogatóközpont által meghirdetett gyermek képzőművészeti pályázatra beérkezett alkotásokból válogattuk össze.  »
Szívmelengető alkotások kerültek díjazásra az Anna-ligetben
2019.08.31.
 "Az én Állatparki cimborám" képzőművészeti pályázat kiemelt programja volt a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkjának.  »
Erdészeti kutatások a Körös-Maros Nemzeti Parkban
2019.08.30.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság intenzív kutatásokat folytat a Nemzeti Park erdőterületein a Soproni Egyetem oktatóival közösen.  »
Nyolcszázötven gólyafióka nevelkedett fel és kelt útra a dél-alföldi tájakról
2019.08.29.
Az időjárás nem kedvezett ugyan a Körös-Maros Nemzeti Park területén fészkelő fehér gólyáknak, ennek ellenére sikeres költési szezont zártak. A Békés és Csongrád megyei tájakon összesen mintegy 850 fióka nevelkedett fel, melyek az idős madarakkal együtt nemrég elindultak hosszú útjukra, afrikai telelőhelyükre.  »
Egy kalandos éjszaka a természet lágy ölén
2019.08.28.
Huszonöt természetbarát töltötte a szabad ég alatt az augusztus 24-ről 25-re virradó éjszakát a kígyósi Nagyerdőben, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság által meghirdetett „Egyéjszakás kaland” program keretében.  »
Egy hasznos tápnövény: a sziki kocsord
2019.08.27.
A Körös-Maros Nemzeti Park szikes pusztáit járva sokfelé láthatunk sziki kocsordot. Ez a védett növény otthont ad egy különleges fajnak, a nagy szikibagoly lepkének. Szikes erdei rét, vagy másképp sziki magaskórós néven a sziki kocsord a védett sziki őszirózsával alkot társulást, mely a sziki tölgyesek egykori tisztásain fordul elő.  »
Kitüntetésben részesült Dr. Tirják László
2019.08.26.
Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta   »
Így hűsölnek az állatok a Körösvölgyi Állatparkban
2019.08.24.
A Körösvölgyi Állatpark lakóinak is jól esik a hűsölés a nyári hőségben, melyben a park munkatársai is igyekeznek segíteni az állatokat. Részletek »
Felhívás
2019.08.23.
Értesítjük "Az én állatparki cimborám" képzőművészeti pályázattal kapcsolatban érdeklődőket, hogy a pályázat zsűrizése lezajlott. A díjazott pályázók kiértesítése megtörtént.  »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
XX. Fehértó Napja - Természetvédelmi Nyílt Nap
Pályázati felhívás - Itt van az ősz, itt van újra...
 
Turisztikai programajánló 2019
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kölcsönözhető kiállítások
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design