magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Visszajövünk!
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Egy jeladós túzokfióka mindennapjai a Csanádi-pusztákon
2020.09.15.
Az „ A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában” című Life+ program keretében a közelmúltban egy vad túzokfióka is jeladót kapott a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén. A fiatal kakasról kapott információk segítenek jobban megismerni az Alföld nagy madarainak mindennapjait.  »
Sokszínű programok a kardoskúti pusztán a Magyar Nemzeti Parkok Hetében
2020.09.10.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság kardoskúti tájegységében több érdekes, izgalmas programmal is várjuk a látogatókat a szeptember 14-20. között megrendezendő Magyar Nemzeti Parkok Hetében.  »
Nyílik a Csanádi puszták különlegessége, a balkáni csillagvirág
2020.09.09.
A Körös-Maros Nemzeti Parkon belül kizárólag a makói tájegységben fordul elő balkáni csillagvirág. Sőt, az országban is csak néhány helyen találkozhatunk e különleges, lila virágú növény kisebb populációival.  »
Természetfilm premierek a Körösvölgyi Állatparkban
2020.09.08.
Az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokhoz, mint vetítési helyszín idén is nagy örömmel csatlakozott a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, ezzel is támogatva a természet ügyéért tenni akaró, frissen készült természet- és környezetvédelmi témájú filmek minél szélesebb körű megismertetését. Részletek »
Úton dél felé - Gyurgyalagok népes csapatai időznek a Maros-ártérben
2020.09.07.
Aki ezekben a napokban a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Maros-ártér gátjain sétálgat, szinte biztosan meghallja a vonulásra gyülekező gyurgyalagok jellegzetes, bugyborékoló, rendszeresen ismétlődő lágy „prü” hangját.  »
Színes, változatos nyár végi madárvilág a Kis-Sárréten
2020.09.04.
Rövidülnek a nappalok, végéhez közeledik a nyár, ezzel együtt megkezdődött az őszi madárvonulás is. A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén, azon belül is elsősorban a Biharugrai-halastavakon egyre népesebb, sokszínűbb madárvilágban gyönyörködhetünk.  »
Élménydús éjszakát töltöttünk a csillagos ég alatt, a Simotai-pusztán
2020.09.03.
Augusztus 28-29-én rendezte meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság a „Hálózsákban a csillagos égbolt alatt” elnevezésű programját, melynek keretében egy éjszakát a szabad természetben töltöttünk a Simotai-pusztán.  »
Titkok tárultak fel az Állatkertek Éjszakáján
2020.09.02.
Augusztus utolsó péntekjén igazi titkok tárultak a vendégek szeme elé a Körösvölgyi Állatparkban. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén az idei Állatkertek Éjszakája című országos program keretében az állatpark mindennapi életének színfalai mögé is elkalauzolta vendégeit.  »
Szeptemberi programajánló, izgalmas programok a Magyar Nemzeti Parkok Hetében
2020.09.01.
A Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében a Körös Maros Nemzeti Park Igazgatóság is izgalmas túrákkal várja az érdeklődőket.  »
Népes család: tíz fiókát nevel egy gyöngybagoly Dévaványán
2020.08.29.
A Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén a bőséges táplálék-felhozatalnak köszönhetően idén jelentősen növekedett a ragadozó madarak állománya. Akad olyan gyöngybagoly is, amely egyszerre tíz fiókát nevel.  »
Lilába öltöztette a Kígyósi-pusztát a magyar sóvirág
2020.08.28.
A Körös-Maros Nemzeti Park Kígyósi-puszta részterületén javában virágzik a magyar sóvirág. A lila virágok néhol több hektáros foltokban, szinte szőnyegként borítják be a tájat. Részletek »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
2020. Turisztikai programajánló
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kerékpártúrák Szarvas környékén
 
Kölcsönözhető kiállítások
 
Körösvölgyi Állatpark 2020. nyári programok
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design