magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Visszajövünk!
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Dévaványán járt a „Ma egy fészek, holnap az óceán!” című akció
2020.09.23.
A Varázslatos Magyarország csapata hívta életre a „Ma egy fészek, holnap az óceán!” című természetvédelmi és fotós akciót, melynek legutóbbi állomása a Körös-Maros Nemzeti Parkban volt. A program célja, hogy önkéntesek bevonásával különböző természetvédelmi akciók megvalósítása során hívja fel a figyelmet, hogy az egyén is sokat tehet a természeti értékek megóvásáért. Részletek »
Megjelent a Nemzeti Parki Termékek Nagykönyve
2020.09.22.
Idén 10 éves a Nemzeti Parki Termék Védjegy, ebből az alkalomból jelentette meg az Agrárminisztérium a Nemzeti Parki Termékek Nagykönyvét. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság területén gazdálkodók közül jelenleg 10 termelő 59 terméke rendelkezik Nemzeti Parki Termék Védjeggyel.  »
Nyaktekercs, csillaghullás, egyéjszakás kaland a Kígyósi-pusztán
2020.09.18.
A Körös-Maros Nemzeti Parkban találkozott a természetbarátok maroknyi közössége, hogy egy éjszakán át együtt kalandozzanak a Kígyós-pusztán.  »
Szombaton is - Színpompás ősz a ligetben - program a Körösvölgyi Állatparkban
2020.09.17.
A Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatot keretében 2020. szeptember 19-én (szombat) 10.00. órától várjuk sok szeretettel vendégeinket Szarvason a Körösvölgyi Állatparkban a "Színpompás ősz a ligetben" programra. Részletek »
Hallgassuk együtt a szarvasbőgést a Kis-Sárréten!
2020.09.16.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság immár harmadik alkalommal várja vendégeit egy túrára szarvasbőgés idején, a Kis-Sárrét részterületen. Az érdeklődőket szeptember 18-án, pénteken 17.00 órára várjuk Biharugrán, a Földesi-telepen (GPS koordináták: E 46°56’23,29” K 21°34’,49,89”). Részletek »
Egy jeladós túzokfióka mindennapjai a Csanádi-pusztákon
2020.09.15.
Az „ A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában” című Life+ program keretében a közelmúltban egy vad túzokfióka is jeladót kapott a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén. A fiatal kakasról kapott információk segítenek jobban megismerni az Alföld nagy madarainak mindennapjait.  »
Sokszínű programok a kardoskúti pusztán a Magyar Nemzeti Parkok Hetében
2020.09.10.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság kardoskúti tájegységében több érdekes, izgalmas programmal is várjuk a látogatókat a szeptember 14-20. között megrendezendő Magyar Nemzeti Parkok Hetében.  »
Nyílik a Csanádi puszták különlegessége, a balkáni csillagvirág
2020.09.09.
A Körös-Maros Nemzeti Parkon belül kizárólag a makói tájegységben fordul elő balkáni csillagvirág. Sőt, az országban is csak néhány helyen találkozhatunk e különleges, lila virágú növény kisebb populációival.  »
Természetfilm premierek a Körösvölgyi Állatparkban
2020.09.08.
Az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokhoz, mint vetítési helyszín idén is nagy örömmel csatlakozott a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, ezzel is támogatva a természet ügyéért tenni akaró, frissen készült természet- és környezetvédelmi témájú filmek minél szélesebb körű megismertetését. Részletek »
Úton dél felé - Gyurgyalagok népes csapatai időznek a Maros-ártérben
2020.09.07.
Aki ezekben a napokban a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Maros-ártér gátjain sétálgat, szinte biztosan meghallja a vonulásra gyülekező gyurgyalagok jellegzetes, bugyborékoló, rendszeresen ismétlődő lágy „prü” hangját.  »
Színes, változatos nyár végi madárvilág a Kis-Sárréten
2020.09.04.
Rövidülnek a nappalok, végéhez közeledik a nyár, ezzel együtt megkezdődött az őszi madárvonulás is. A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén, azon belül is elsősorban a Biharugrai-halastavakon egyre népesebb, sokszínűbb madárvilágban gyönyörködhetünk.  »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
2020. Turisztikai programajánló
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kerékpártúrák Szarvas környékén
 
Kölcsönözhető kiállítások
 
Körösvölgyi Állatpark 2020. nyári programok
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design