magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
Erdősítés: Tizenötezer facsemetét ültettünk el a Hármas-Körös árterében
2019.01.08.
Tizenötezer facsemetetét ültettek el tél előtt a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai a Hármas-Körös árterében.  »
Legkisebb „ragadozó”madarunk, a nagy őrgébics
2019.01.07.
A téli időszakban a Körös-Maros Nemzeti Park minden részterületén előfordulhatnak nagy őrgébicsek. Bár rendszertanilag az énekesmadarak közé tartoznak, mégis ragadozó madárként viselkednek: kisebb rágcsálókat zsákmányolnak.  »
Mire figyeljünk a madáretetésnél?
2019.01.04.
A téli madáretetés örömet okoz az embernek, s esetenként a túlélést jelentheti az apró cinegéknek, verebeknek, pintyféléknek.  »
Meglátogattuk a deszki öreg tölgyet
2019.01.03.
Tizenketten vettek részt december 28-án a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság év végi túráján, amelynek útvonala Újszegedtől a deszki öreg tölgyfáig vezetett.  »
Egy ritka téli vendég: a kis sólyom
2019.01.02.
A kis sólyom, ahogy az ország többi részében, úgy a Körös-Maros Nemzeti Park területén is rendszeres, de meglehetősen ritka téli vendég. A Kis-Sárrét részterületén például csupán két-három példány fordul elő.  »
A magyar racka juh fajtatörténeti bemutatása
2019.01.01.
A Körös-Maros Nemzeti Park értékes gyepterületeit nemcsak magyar szürkemarhák, hanem régi magyar juhfajtáink közül cigája és racka juhok is legelik. Alábbiakban a magyar racka fajtatörténetét mutatjuk be.  »
A téli puszta ragadozó madarai
2018.12.31.
A Körös-Maros Nemzeti Park pusztáin a téli időszakban az egerészölyv a leggyakoribb ragadozó madár. Kékes rétihéják és vörös vércsék is szép számban lesnek zsákmányra a puszták felett.  »
Lehullott kócsagtoll
2018.12.28.
Híreinkben is beszámoltunk a nyáron, hogy három fiatal kóstol bele két hétig a természetvédelmi őrök munkájába. Egyikük  Dévaványáról egy agilis fiatal biológus hallgató, Diós Kristóf volt az ifjú kócsagőröm. Amikor májusban kezébe adtam a még éppen röpképtelen vad túzokfiókát, még nem gondolta, hogy, mikorra jön a téli túzokszámlálás ideje, már nem lesz módjában ezt a madarat újra látni. Egy szerencsétlen tragédia következtében ugyanis, közel 24 évesen Diós Kristóf elhunyt.  »
Idén is sok helyen jártak kölcsönözhető fotókiállításaink
2018.12.28.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság két ingyenesen igényelhető fotókiállítással rendelkezik. Az első a „A Körös-Maros Nemzeti Park növényvilága” című fotókiállítás az ugyanilyen címen 2012-ben megjelent könyv fotóanyagából készült. Részletek »
Januári programajánló - Túrázzanak velünk télen is!
2018.12.27.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is évről évre részt vesz a „Téli túrák nemzeti parkjainkban” elnevezésű programsorozatban, melynek keretében jövő januárban három különböző tematikájú kirándulásra invitáljuk a természetbarátokat. Részletek »
Ismerjük meg a titokzatos molnárgörényt
2018.12.26.
A molnárgörény, más néven mezei görény (Mustela eversmanii) a Körös-Maros Nemzeti Park nyílt élőhelyeinek- rétek, legelők, szántók - ragadozója.  »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
Turisztikai programajánló 2019
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Kerékpáros és evezős túrák
 
Kölcsönözhető kiállítások
 
Ön mit gondol a nemzeti parkokról? Milyen tapasztalatai vannak?
Turisztikai kérdőív
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design