magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Túzokszinkron: Több, mint félezer túzokot regisztráltak Dévaványa térségében
2020.01.30.
A közelmúltban lezajlott téli túzokszámlálás során összesen 527 túzokot regisztráltak a szakemberek a Körös-Maros Nemzeti Park területén. A madarak többsége változatlanul Dévaványa térségéből került elő.  »
Ikerbárányokkal kezdődött az ellési szezon a cigájáknál
2020.01.29.
Január közepén megérkeztek az első cigája bárányok a Körös- Maros Nemzeti Park Igazgatóság kardoskúti Sóstói Állattartó Telepén. Ráadásul mindjárt az első ellésnél ikrek jöttek a világra. A két jerke azóta is szépen fejlődik.  »
A Begécsi-halastavak téli madárvilágában gyönyörködtünk
2020.01.28.
Január 25-én a Begécsi-halastavakhoz szervezett szakvezetéses túrát a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. A kirándulás a „Téli túrák nemzeti parkjainkban” elnevezésű programsorozat részét képezte.  »
Ködös időben, zúzmarás tájakon számoltuk a sasokat a Dél-Alföldön
2020.01.27.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozott a január 17-19. között megtartott XVII. Országos Saszinkronhoz. A számlálást nehezítette a ködös, zúzmarás időjárás, ezért az ilyenkor megszokottnál kevesebb ragadozó madarat sikerült megfigyelni.  »
Templomok a puszta szélén, 3. rész: Csomorkány
2020.01.24.
A Körös-Maros Nemzeti Park pusztáinak közelében egykoron elterülő, kiterjedt tanyavilág templomait bemutató sorozatunkban most a török időkben elpusztult Csomorkány község templomának történetét ismerhetik meg. Részletek »
Templomok a puszta szélén 2. rész: Bogárzó
2020.01.23.
A Körös-Maros Nemzeti Park pusztáinak közelében egykor kiterjedt tanyavilág volt. Az ott élők templomokat is építettek, ezeket mutatjuk be háromrészes sorozatunkban. Most az 1907-ben felszentelt Makó-bogárzói templom történetét ismerhetik meg.  »
Templomok a puszta szélén (1. rész): Kopáncs
2020.01.22.
Csongrád és Békés megye határán, a Körös-Maros Nemzeti Park pusztáinak közelében, az egykor kiterjedt tanyavilágban több kis templom is áll. Három eltérő történetet mutat be a Vásárhelyi-puszta mellett a török időkben elpusztult Csomorkány község templomának romja, a Kopáncsi puszta 1930-as években újjáépített kora középkori temploma és az 1907-ben felszentelt Makó-bogárzói templom. Sorozatunk első részében a kopáncsi templom történetét mutatjuk be.  »
Ideális körülmények között telelnek a túzokok
2020.01.21.
Ezen a télen igazán kedvező körülmények között kezdte meg telelését a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén élő túzokállomány.  »
Álláslehetőség a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyére
2020.01.20.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyére felvételt hirdet tursiztikai ügyintéző és büfé eladó munkakör betöltésére  »
Túra: Ismerjék meg a Begécsi-halastavak téli madárvilágát!
2020.01.18.
A „Téli túrák nemzeti parkjainkban” elnevezésű országos programsorozathoz kapcsolódva a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság január 25-én madarásztúrát szervez a Kis-Sárrét részterületen. A résztvevők a Begécsi-halastavak téli madárvilágával ismerkedhetnek meg.  »
A rétisasok már javában tatarozzák fészküket
2020.01.17.
A Körös-Maros Nemzeti Park tájain költő rétisasok már javában tatarozzák fészkeiket. Hamarosan megkezdődik a tojásrakás időszaka.  »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
2020. Programok
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Túzok tusa 2020
 
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kerékpártúrák Szarvas környékén
 
Kölcsönözhető kiállítások
 
Körösvölgyi Állatpark
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design