magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Visszajövünk!
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Megjelent a Nemzeti Parki Termékek Nagykönyve
 
Idén 10 éves a Nemzeti Parki Termék Védjegy, ebből az alkalomból jelentette meg az Agrárminisztérium a Nemzeti Parki Termékek Nagykönyvét. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság területén gazdálkodók közül jelenleg 10 termelő 59 terméke rendelkezik Nemzeti Parki Termék Védjeggyel.
   
 
A könyvben hazánk védett természeti értékeinek megismerésére a hagyományos tudást életben tartó, a természettel harmonikusan együtt élő gazdálkodók, termelők és kézművesek bemutatásán keresztül nyílik lehetőség.
 
Napjainkban a természetes alapanyagokból készült termékek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A természetvédelmi oltalom alatt álló területek - a természeti értékek megőrzésében játszott szerepük mellett-, számtalan termék, termény előállításának feltételeit biztosítják. Védett területen gazdálkodni azonban nem könnyű, hiszen a termelőknek mindenkor a természet védelmével összhangban kell végezniük tevékenységüket.
 
A Nemzeti Parki Termék Védjegy létrehozásának célja az volt, hogy támogassuk a védett természeti területeken és Natura 2000 területeken működő helyi vállalkozásokat, gazdálkodókat és növeljük az eladásra szánt termékeik megbecsülését, elősegítsük piaci lehetőségeik bővülését.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
2020.09.22.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design