magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Visszajövünk!
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Hallgassuk együtt a szarvasbőgést a Kis-Sárréten!
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság immár harmadik alkalommal várja vendégeit egy túrára szarvasbőgés idején, a Kis-Sárrét részterületen. Az érdeklődőket szeptember 18-án, pénteken 17.00 órára várjuk Biharugrán, a Földesi-telepen (GPS koordináták: E 46°56’23,29” K 21°34’,49,89”).
   
 
A szarvasbőgés nemcsak a vadászok, hanem minden természetkedvelő ember ünnepe is. A bikák párzási időszakban hallatott jellegzetes bőgése akár kilométerekre is elhallatszik. Ilyenkor célszerű a szervezett túrákat igénybe venni, így biztonságos körülmények között gyönyörködhetünk a szarvasok hangjában, esetenként látványukban is.
 
A programot madármegfigyeléssel kezdjük a Begécsi-halastavakon. Reményeink szerint, amennyiben az időjárás is engedi, népes madárcsapatokban gyönyörködhetünk egy lecsapolt, lehalászott tómederben és a többi tóegységen is.
 
A szarvasbőgés általában este 7 óra körül kezdődik, ekkor szólalnak meg az első bikák. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság megfigyelőtornyából szerencsés esetben megpillanthatjuk, ahogy a kiterjedt nádasokban, kisebb vízfoltokon megjelennek a szarvascsapatok. Sötétedés után is hallhatunk még bőgést, ezért a túra egészen 22.00 óráig tart.
 
Mivel a programot a Magyar Nemzeti Parkok Hete keretében rendezzük meg, ezért a részvétel ingyenes. További információk és bejelentkezés Biró István tájegységi csoportvezető a +36-30 475 1785-ös telefonszámon.
 
A képek illusztrációk. A fotókat készítette: Biró István
 
 
   
 
2020.09.16.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design