magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Visszajövünk!
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Tárt kapuk: a Körös-Maros Nemzeti Park újra várja a látogatókat!
 
A járványveszély miatti kényszerű szünet után, mostantól újra gazdag programkínálattal várja látogatóit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság valamennyi látogatóközpontja, kiállítóhelye és természetesen a Körösvölgyi Állatpark is.
   
 
Szarvason, a Körösvölgyi Látogatóközpontban ismét lehetőség van eszközkölcsönzésre. Bérelhetnek kenut (mellyel bejárhatják a Jégmadár vízi tanösvényt), kerékpárt, fotóslest, illetve az Állatpark bejárását segítő, húzható kiskocsit. Rendelkezésre állnak szolgáltatásaink is: túravezetések, látványetetések, zoopedagógiai programok.
 
A Körösvölgyi Állatparkban ismét útjára indul a közkedvelt Szünidei állatmustra, melynek keretében július 1. és augusztus 31. között, minden szombaton és vasárnap 11.00 órakor egy-egy állatfajt mutatunk be az érdeklődőknek. Első alkalommal, július 4-én és 5-én az aranysakálról tudhatnak meg sok-sok érdekességet. Másik programsorozatunk, a „Két lábbal négy láb nyomában” elnevezésű családi felfedező túra már június 16-tól újraindult. Ennek keretében a családoknak, baráti társaságoknak egész nyáron lehetőségük nyílik arra, hogy izgalmas nyomozást folytassanak az Állatparkban.
 
A nyári programok zárásaként augusztus végén ismét megrendezzük az Állatkertek éjszakáját. A programokról, szolgáltatásokról további információk az alábbi elérhetőségeken kérhetők: +36 66 313 855, +36 30 475 1789, e-mail: korosvolgy@kmnp.hu
 
Dévaványán, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban a vendégek testközelből ismerhetik meg az őshonos magyar háziállatokat: szürke szarvasmarhát, házi bivalyt, rackát, cigáját, mangalicát és különböző baromfi fajtákat. Kiemelt figyelem irányul az Alföld nagy madarára, a túzokra, melynek egyik legnagyobb hazai állománya ebben a térségben él. Szakvezetéses túrákat, előadó- és foglalkoztató termet, továbbá 48 fő részére szálláshelyet is tudunk biztosítani az épületkomplexumban. A programokról további információk az alábbi telefonszámokon kérhetők: +36 66 483 083, +36 30 445 2409
 
A háborítatlan természeti környezetben fekvő Bihari Madárvárta kitűnő helyszín lehet akár többnapos családi, baráti kirándulásokhoz. Önállóan és szakvezetéssel is bebarangolhatják a környék vadregényes tájait, megismerhetik a Biharugrai-halastavak madárvilágát. Előadó- és foglalkoztató termet, továbbá 43 fő részére szálláslehetőséget tudunk biztosítani. Részletes információkat a következő elérhetőségeken kaphatnak: +3630 687 0816, e-mail: madarvarta@kmnp.hu
 
Kardoskúton, a Madárvonulás Múzeumában egyedi, interaktív tárlat segítségével nyerhetnek bepillantást a madárvonulás titkaiba. Szakvezetéses túrák keretében ismerhetik meg a Fehér-tó páratlan madárvilágát és az őshonos magyar háziállatokat. A múzeum látogatása előzetes bejelentkezéssel történik. Telefon: +36 68 429 262, +36 30 299 3758.
 
A fentieken kívül a Körös-Maros Nemzeti Park számos részterületén szervezünk különböző szakvezetéses túrákat és egyéb programokat. Kérjük, kísérjék figyelemmel honlapunkat és Facebook-oldalunkat, ahol részletes információkat találnak. Látogassanak el hozzánk, szeretettel várjuk Önöket!
 
 
 
 
   
 
2020.06.29.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design