magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Kikeleti kapunyitó
 
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Egy gímszarvas borjú már megszületett, várjuk a másodikat
 
Megszületett az idei első gímszarvas borjú a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjában. Reményeink szerint hamarosan újabb pöttyös jövevény érkezik, mivel a másik tehén is vemhes.
   
 
Aki ellátogat a Körösvölgyi Állatparkba, az népes csapatot láthat a gímszarvasok karámjában. A park 2014-es megnyitásakor két tehén és egy bika került ide, most pedig a tavalyi szaporulat (két bikaborjú) is velük van, igaz őket hamarosan elszállítjuk majd egy másik vadasparkba. A létszám a napokban tovább gyarapodott, ugyanis az egyik tehénnek ismét borja született.
 
Az egészséges kisborjú szépen fejlődik. Édesanyja elfekteti és rejtegeti, úgy, ahogyan ezt szabad természetben élő társai is teszik. A kicsik négyhónapos korukig szopnak, de rendszerint már három hónap elteltével más táplálékot (különböző füveket) is fogyasztanak.
 
A kisborjú most még barna alapon fehér pöttyös, ám 6-8 hónapos korában színe vörösesbarnára vált majd. A gímszarvas tehenek a szabad természetben általában 3-4, a bikák 4-5 éves korukban válnak ivaréretté. Az állatkertekben, vadasparkokban élő példányok azonban ennél korábban is világra hozhatnak utódokat.
 
   
 
2018.06.22.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design