magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Interreg Román-Magyar pályázat
 
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Májusi programajánló – Anyák napjától Gyermeknapig
 
Május 5 – 10. között „Mesél az erdő” címmel Madarak és fák napi programsorozatra várjuk a természetbarátokat Szarvason, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban. Ezeken a napokon öt programelemet ajánlunk, melyek közül egyet ingyenesen választhatnak vendégeink. A programok a következők: odúellenőrzés, vetyeháti tanúfa évgyűrű bemutató,madarak látványetetése,fa korbecslés az őstölgyesben, gyógyító fák ölelése. A program – melyet osztálykirándulásokra is jó szívvel ajánlunk -, előzetes bejelentkezéssel vehető igénybe.
   
 
Május 6-án, Anyák napja alkalmából a gyermekeikkel érkező édesanyák kedvezményes áron válthatnak belépőjegyet a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba. E célból hirdettük meg „Kézen fogva – hozd el Anyukádat egy állatparkozásra” elnevezésű programunkat.
 
Május 12-én, szombaton 9.00 órától rendezzük meg a III. Túzokfesztivált Dévaványán, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban. A természetvédelmi nyílt nap programjában egyebek mellett botanikai túra, madármegfigyelés, madárgyűrűzési és ragadozóvédelmi bemutató szerepel. A gyermekeket népi játszótér várja, a színpadon pedig folyamatosan zajlanak majd a különböző kulturális programok. Plakát letölthető 
 
Május 19-én, szombaton immár hatodik alkalommal rendezzük meg a Bihari Táj Napját. A természetvédelmi nyílt napra reggel 9.00 órától várjuk az érdeklődőket Biharugrán, a Bihari Madárvártán. Vendégeink megismerhetik a Kis-Sárrét természeti értékeit, részt vehetnek madármegfigyeléseken, botanikai túrákon, pihenésképpen pedig élvezhetik a színpadon zajló kulturális programokat és vásárolhatnak a Nemzeti Parki Termék védjeggyel ellátott termékekből. Plakát letölthető 
 
Május 19-én, szombaton Gyalogtúra Montág-pusztán - túrán a szikes puszta és a Nagy-Zsombék mozaikos élőhelyeit, növényeit és madarait mutatja be.
 
Május 20-21-én, Pünkösd vasárnap és hétfőn mindkét látogatóközpontunkban (Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont) ünnepi nyitva tartással várjuk vendégeinket.
 
Május 21-én hétfőn -  Evezővel a történelmi Magyarország közepéhez - a túra a holtág „városi” szakaszát járja be. A résztvevők kalandozhatnak a vízben álló mocsárciprusok között.
 
Május 25-én pénteken - Régi magyar háziállatok bemutatása – a magyar szürkemarha és a házi bivaly bemutatása az érdeklődők számára, Dévaványán, Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban.
 
Május 27-én, vasárnap „Tiétek a liget” címmel gyermeknapi programra várjuk a családokat a Körösvölgyi Állatparkban. Élményprogramok, állatsimogató, pónilovaglás, szabadtéri játékok és népszerű játszóterünk, a Kölyök-zug is várja a gyermekeket.
 
Május 29 - június 3. között kedd-vasárnap „Két lábbal négy láb nyomában” – Családi felfedezőtúra az Állatparkban Magyar Nemzeti Parkok Hete keretében. Játékos családi vetélkedő, nem csak családoknak. Egy kiváló csapatépítő kaland a szabadban. Várjuk vendégeinket a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba.
 
Május 30-án szerdán, A Kardoskúti Madárvonulás Múzeumának megtekintése - a Magyar Nemzeti Parkok Hete keretében - A 2017-ben felújított Kardoskúti Madárvonulás Múzeumának megtekintése és madárles a Lófogó-ér melletti toronyból.
 
   
 
2018.05.03.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design