magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Interreg Román-Magyar pályázat
 
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Kisiskolásoknak tartottunk előadást a természetvédelemről
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa a Föld napja alkalmából a természetvédelem fontosságáról tartott előadást a Csongrád megyei Nagyér község általános iskolájában.
   
 
A bolygónkat érintő globális problémákat Igazgatóságunk munkatársa a 6-10 éves korosztály számára is érthető, kézzel fogható példákon keresztül próbálta megértetni. Mivel Nagyér kistelepülés, így az itteni gyerekek közeli kapcsolatban állnak a természettel. Az általuk is szeretett fecskék, gólyák, széncinegék élettevékenységéből hozott példákkal hívtuk fel a figyelmet arra, milyen fontos a vízzel, az élelmiszerekkel és az energiákkal való takarékoskodás, vagy a vegyszerhasználat korlátozása. Szó esett a hulladékok újrahasznosításáról is, amire jó példa lehet a kidobásra ítélt pet-palackokból készült madáretető.
 
Az előadás keretében a KMNPI munkatársa kitért a faültetés (őshonos fafajokkal) és a kiskerti élelmiszertermelés fontosságára is. A fák a már említett madárfajok életében szintén fontos szerepet játszanak, elég csak az öreg fák törzsébe vájt madárodúkra gondolni. Igaz, öreg fákból sajnos ma már nagyon kevés van, ezért egy madárodú kihelyezésével a gyermekek is sokat tudnak segíteni az otthonra vágyó madarakon.
 
Az előadás végén a gyermekek lelkesen fogadták azt a javaslatot, hogy a közeljövőben a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársának vezetésével tegyenek egy közös, kirándulást a természetben.
 
   
 
2018.05.03.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design